Страници

събота, 1 декември 2012 г.

Пияни пилешки крилца


Има някои ястия, които са много лесни за приготвяне, а са много вкусни и ефектни. Такива са пияните пилешки крилца. За да ги приготвите ще са ви нужни:
1 кг. пилешки крилца;
200 - 250 мл. бира;
50 мл. олио;
куркома;
сол.
Време за приготвяне: 1 1/2 ч.

Измитите и почистени крилца се посоляват и поръсват се с куркомата. Много уважавам тази подправка за пиле, но вие можете да я замените с червен пипер, чесън на гранули, черен пипер или с каквото предпочитате. Крилцата се подреждат в тавичка, поливат се с бирата и се поръсват с олиото.  

Тавичката се покрива с алуминиево фолио и се пече на 200 градуса  40 - 50 мин. След това фолиото се маха и ястието се запича. Ето го в готов вид:  
Върви с почти всякаква гарнитура. Много е вкусно и ароматно. Опитайте го!

Няма коментари:

Публикуване на коментар