Този вариант на спаначена яхния е вкусен и нискокалоричен. Приготвянето му е лесно и бързо.
Необходими продукти за 4 - 5 порции:
600 гр. пилешки гърди;
600 гр. спанак;
1 глава кромид лук;
2 моркова;
200 мл. домати от консерва или пресни такива;
1 пълна супена лъжица брашно;
1 чаена лъжичка червен пипер;
3 супени лъжици зехтин;
сол;
магданоз.
Спанакът се почиства, измива добре и се бланшира във вряща вода за 1 -2 минути, без да се захлупва. Последното е с цел да не се обезцвети. Изважда се в гевгир, изплаква се със студена вода и, след като се изцеди, се нарязва върху дъска. Вижте как е запазил зеления си цвят:
Пилешките гърди се измиват и се нарязват на жулиени. Лукът и морковите се нарязват на дребно. В съда, в който ще се приготвя ястието, се загрява зехтинът и в него се запържват парчетата пилешко месо, докато побелеят.
Добавят се лукът и морковите:
Тенджерата се захлупва и месото се вари около половин час на слаб огън до готовност. Прибавят са спанакът:
След като ястието заври отново, се добавят доматите с размитото в тях брашно и магданозът. Ястието ври на слаб огън още 10 минути и е готово:
Поднася се с кисело мляко. Върви много с пресен чесън.
Това е всичко. Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар