Страници

събота, 1 март 2014 г.

Запеканка с тиквички

  
Запеканката с тиквички е вкусна и за приготвянето й не са необходими някакви специални умения. Предлагам ви един от многото варианти на това ястие: приятен завършек на деня. За да я сготвя съм използвала:
1,5 кг. тиквички;
6 яйца;
200 гр. (малка кофичка ) заквасена сметана;
200 гр. кисело мляко;
200 гр. брашно;
50 мл. олио;
1 връзка копър;
1 стрък пресен чесън;
сол.
Тиквичките се измиват, обелват и се настъргват на едро ренде.

Посоляват се и се оставят за 10-15 минути да си пуснат водата, след което се изцеждат добре.
Копърът се измива и нарязва, яйцата се разбиват добре и се смесват със сметаната, киселото мляко, олиото, брашното и копъра.




Добавят се изцедените тиквички и всичко се разбърква добре. Сместа се изсипва в добре намазнена,
подходяща по размер тава:



Ястието се пече на 150 градуса (за да може добре да се изпече отвътре) около час, докато придобие златиста коричка.



След като се извади от фурната, се изчаква 10-15 мин. преди да се разреже и поднесе. Вкусна е и топла, и студена. Върви с млечен сос, като този, който съм ви предложила в рецептата за пържени тиквички, или само с лъжица кисело мляко и пресен чесън.


Това е всичко. Да ви е сладко!






Няма коментари:

Публикуване на коментар