Страници

четвъртък, 28 февруари 2013 г.

Млечна баница


Дали ще я приготвите за десерт или за закуска, млечната баница е едно много вкусно и полезно за децата сладко удоволствие. Освен това не се прави трудно.

неделя, 24 февруари 2013 г.

Палачинки


Днес е неделя и предпочитаната закуска е палачинки. Още една възможност да доставя малко наслада на близките си в почивния ден. Предлагам моите палачинки и на вас.

събота, 23 февруари 2013 г.

Гювеч

Гювечът е много вкусно и полезно ястие. Готвя го през цялата година, но не обичам през зимата да използвам готови смеси - замразени или стерилизирани, които са купени от магазин. Всеки път гювечът ми става различен, но винаги вкусен, защото си комбинирам сама количеството на зеленчуците в него. Предлагам ви последния гювеч, който сготвих:

неделя, 17 февруари 2013 г.

"Раковинки" от изварено тесто


Това са едни чудни сладки. Преди време съм ги срещала в български вариант, приготвени със сирене "Крема", но на мен лично повече ми харесва руския вариант с извара. Рецептата съм взела оттук: http://www.povarenok.ru/recipes/show/59028/ и съм запазила името. На други места съм ги срещала като "Изварени ушички", но "Раковинки" ми харесва повече.

събота, 16 февруари 2013 г.

Лесно Руло Стефани



Малко са хората, които не обичат Руло Стефани. Предлагам ви един  мой лесен вариант за приготвянето му, който не претендира да се доближава много до оригиналната рецепта, но е лесен за изпълнение и вкусен за ядене.

Кебап върху ориз (Аджемкебап)


Кебапите са ориенталски ястия. За приготвянето им се използва по-крехко месо - агнешко и телешко, а ние ги готвим и със свинско от бута или плешката. Представям ви рецептата за аджемкебап със свинско месо - едно ястие, което е много вкусно и се готви  лесно.

неделя, 10 февруари 2013 г.

Еклери с ванилиево-сметанов крем


Много време не съм писала нищо. Все бързам за някъде, все трябва още нещо да свърша! Днес е неделя и реших да направя нещо по-различно за десерт - еклери. Еклерите не се правят трудно, въпреки всеобщото вярване в обратното. Трябва само да отделиш малко повече време (ех, това дефицитно нещо) и ще доставиш голямо удоволствие на домашните. 
Рецептата за тестото е от майка ми. Тя твърдеше, че това е оригиналът от рецептурника по сладкарство. Оставила ми е още и рецепта за бине суфле, но това - друг път.