Необходими продукти:
1/2 пакет кори за баница;
1/2 л. прясно мляко;
3 айца;
2 прахчета ванилия;
2/3 чаша захар;
70 г. маргарин или масло;
щипка сол.
Корите за баница се накъсват в намазана обилно с мазнина тава с диаметър 26-30 см. Отгоре се разпределя маслото.
Така преготвените кори се пекат в загрята на 160 -170 градуса фурна до изсъхването им и придобиването на златист цвят.
Яйцата и захарта се разбиват, прибавя се млякото, ванилията и солта и с тази смес се заливат ипечените кори.
Отново се връща във фурната и се пече до готовност. Аз пека млечната баница в средата на фурната на долен реотан и вентилатор, за да не се препече отгоре преди да се е изпекла отвътре.
Когато изстине се поръсва с пудра захар. Това е. Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар