Страници

четвъртък, 28 февруари 2013 г.

Млечна баница


Дали ще я приготвите за десерт или за закуска, млечната баница е едно много вкусно и полезно за децата сладко удоволствие. Освен това не се прави трудно.

Необходими продукти:
1/2 пакет кори за баница;
1/2 л. прясно мляко;
3 айца;
2 прахчета ванилия;
2/3 чаша захар;
70 г. маргарин или масло;
щипка сол.

Корите за баница се накъсват в намазана обилно с мазнина тава с диаметър 26-30 см. Отгоре се разпределя маслото.

Така преготвените кори се пекат в загрята на 160 -170 градуса фурна до изсъхването им и придобиването на златист цвят.

Яйцата и захарта се разбиват, прибавя се млякото, ванилията и солта и с тази смес се заливат ипечените кори.

Отново се връща във фурната и се пече до готовност. Аз пека млечната баница в средата на фурната на долен реотан и вентилатор, за да не се препече отгоре преди да се е изпекла отвътре.

 Когато изстине се поръсва с пудра захар. Това е. Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар