Страници

събота, 6 април 2013 г.

Пилешко с тиквички на фурна




Пролетта дойде и се "хванахме за зеленото". Предлагам ви едно от моите ястия, предпочитани в този сезон. Много е лесно за готвене. Приготвям го в различни вариации - това е една от тях.

Продукти:
Варено или печено обезкостено нарязано пилешко месо - каквото предпочитате, с каквото разполагате или каквото е останало не използвано;
3 - 4 обелени и нарязани на кубчета тиквички;
1- 2  връзки нарязан пресен лук;
1 връзка нарязан пресен чесън;
1 връзка нарязан копър;
1 чаша домати консерва или пресни, обелени и нарязани;
олио;
сол.
За заливката: 2 яйца, 200 мл. кисело мляко, 1 лъжица брашно, кашкавал.

В подходяща тавичка се смесват месото, тиквичките, лука, чесъна,копъра, солта и олиото. Добавя се малко бульон или вода (малко, защото тиквичките пускат вода).

Отгоре се разпределят доматите.

Ястието се пече на около 180 градуса, докато остане само на мазнина.

От яйцата, киселото мляко и брашното се приготвя рядък бешамелов сос, с който се залива ястието, запича се още 10 мин., поръсва се с настъргания кашкавал и се допича още малко, колкото кашкавалът да се разтопи.
Желателно е да се изчака да поизстине преди да се сервира, иначе няма да е стегната порцията.

Опитайте го и ми пишете.



Няма коментари:

Публикуване на коментар