Страници

неделя, 14 април 2013 г.

Черен дроб по селски на фурна


За любителите на ястия от черен дроб предлагам моят вариант на рецептата за приготвяне на черен дроб по селски.


Необходими продукти:
0,7 - 1 кг свински или пилешки черен дроб;
2 - 3 глави кромид лук, нарязан на полукръгове;
4 - 5 бр. чушки капия (аз предпочитам червените), нарязани на по-едри парчета;
400 мл. домати обелени и нарязани на кубчета;
около 300 гр. сварени нарязани печурки (ако не обичате гъби, може и без тях);
1 ч. л-ка червен пипер;
олио;
1 голяма връзка магданоз;
чесън.

Дробът се измива добре. Ако е свински, се нарязва на едри парчета. Изцежда се добре в гевгир, овалва се в брашно и се запържва леко, за да се запечати и да се запази сочен при печенето.

Всички продукти се смесват добре в по-дълбока тавичка, добавя се олио (аз не използвам олиото, в което съм пържила дроба, а сипвам ново).
Пече се на умерена температура до готовност.
Когато готвя черен дроб не слагам сол. Така дробът не се втвърдява.
Това е всичко. Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар