Днес ви предлагам една лична много вкусна и лесна за изпълнение рецепта зе гювече. Подходяща е за разнообразяване на менюто на ниско въглехидратна диета.
Продукти за 2 гювечета:
250 гр. пилешко филе;
1 средна тиквичка;
3 моркова;
1 чушка;
1 домат;
2 пълни супени лъжици извара;
2 яйца;
малко кашкавал за настъргване отгоре;
копър;
сол;
зехтин;
чесън на гранули;
1 - 2 лъжици лимонов сок.
Нарязаното на жулиени пилешко филе се посолява, поръсва с чесън на гранули и се полива с лимоновия сок.Оставя се да се маринова 1/2 час.
Тиквичката и морковите също се нарязват на жулиени, посоляват се и се разпределят в гювечетата:
Прибавя се маринованото пилешко филе и по 2 - 3 чаени лъжички зехтин.
Отгоре се подреждат нарязаната колелца чушка
и нарязания на колелца домат:
Така приготвените гювечета се поставят във фурната.
Пекат се около час отначало на 200 градуса, а после на 170 градуса.
Върху всяко гювече се слага по една пълна с връх (колкото може да загребете) лъжица извара, в средата се прави вдлъбнатина и в нея се слага яйце:
Запича се без капак само на горно нагряване до готовност на яйцето. Гювечетата се изваждат, поръсват с малко кашкавал, връщат се във фурната само колкото да се разтопи кашкавала, изваждат се и се поръсват с ситно нарязан копър.
Това е всичко. Остава да го опитате. Ако ви харесва съчетанието на пилешко месо и тиквички, опитайте и моето "Пилешко с тиквички на фурна". Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар