неделя, 19 май 2013 г.

Гювече с пилешко филе и зеленчуци



Днес ви предлагам една лична много вкусна и лесна за изпълнение рецепта зе гювече. Подходяща е за разнообразяване на менюто на ниско въглехидратна диета. 

Продукти за 2 гювечета: 
250 гр. пилешко филе;
 1 средна тиквичка;
 3 моркова; 
1 чушка; 
1 домат; 
2 пълни супени лъжици извара; 
2 яйца; 
малко кашкавал за настъргване отгоре; 
копър; 
сол; 
зехтин;
чесън на гранули; 
1 - 2 лъжици лимонов сок.

 Нарязаното на жулиени пилешко филе се посолява, поръсва с чесън на гранули и се полива с лимоновия сок.Оставя се да се маринова 1/2 час.




Тиквичката и морковите също се нарязват на жулиени, посоляват се и се разпределят в гювечетата:



Прибавя се маринованото пилешко филе и по 2 - 3 чаени лъжички зехтин.

Отгоре се подреждат нарязаната колелца чушка

и нарязания на колелца домат:



Така приготвените гювечета се поставят във фурната.

Пекат се около час отначало на 200 градуса, а после на 170 градуса.




Върху всяко гювече се слага по една пълна с връх (колкото може да загребете) лъжица извара, в средата се прави вдлъбнатина и в нея се слага яйце:



Запича се без капак само на горно нагряване до готовност на яйцето. Гювечетата се изваждат, поръсват с малко кашкавал, връщат се във фурната само колкото да се разтопи кашкавала, изваждат се и се поръсват с ситно нарязан копър.

 Това е всичко. Остава да го опитате. Ако ви харесва съчетанието на пилешко месо и тиквички, опитайте и моето "Пилешко с тиквички на фурна". Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар