От много време не съм публикувала рецепти... Не че нямам какво да споделя, но все нещо се случва. Благодаря на тези, които въпреки това продължават да ме четат. И така, днес, на Месни заговезни, вместо да ви предложа рецепта за пържоли, аз публикувам една моя авторска рецепта за постно ястие: "Фасул с печени чушки и домати на фурна", или, както го нарича дъщеря ми, "Онова фасулче". Успокоявам се, че след седмица започват Великденските пости, а "фасулчето" е много подходящо за тогава.
Ето какви продукти съм използвала:
400 г. злял фасул;
3 глави кромид лук;
2 пълни чаени лъжички червен пипер;
сух джоден;
сол;
1 буркан печени чушки и домати консерва, които съм си приготвила през есента по тази рецепта, а вие можете да използвате консервирани поотделно чушки, домати и да добавите магданоз;
1 буркан печени чушки и домати консерва, които съм си приготвила през есента по тази рецепта, а вие можете да използвате консервирани поотделно чушки, домати и да добавите магданоз;
100 мл. олио или зехтин.