неделя, 23 февруари 2014 г.

Фасул с печени чушки и домати на фурна или "Онова фасулче"

От много време не съм публикувала рецепти... Не че нямам какво да споделя, но все нещо се случва. Благодаря на тези, които въпреки това продължават да ме четат. И така, днес, на Месни заговезни, вместо да ви предложа рецепта за пържоли, аз публикувам една моя авторска рецепта за постно ястие: "Фасул с печени чушки и домати на фурна", или, както го нарича дъщеря ми, "Онова фасулче". Успокоявам се, че след седмица започват Великденските пости, а "фасулчето" е много подходящо за тогава. 

Ето какви продукти съм използвала:
400 г. злял фасул;
3 глави кромид лук;
2 пълни чаени лъжички червен пипер;
сух джоден;
сол;
1 буркан печени чушки и домати консерва, които съм си приготвила през есента по тази рецепта, а вие можете да използвате консервирани поотделно чушки, домати и да добавите магданоз;
100 мл. олио или зехтин.