Днес ви предлагам стъпка по стъпка един вариант за приготвяне на лучена яхния с пилешко месо. Използвала съм стар кромид лук, но ястието може да се сготви и с пресен лук. Много е вкусно и ароматно и в двата си варианта. Ето какви продукти са необходими за приготвянето му:
700-800 гр. нарязано на порции пилешко месо - аз съм използвала обезкостени бутчета, но можете да сготвите яхнията с каквото месо предпочитате;
70 мл. олио;
парче целина;
1-2 моркова
1 кг. кромид лук;
2 чаени лъжички червен пипер;
2 бр. дафинов лист;
5-6 зрънца бахар;
1/2 буркан домати консерва;
2 пълни супени лъжици брашно;
магданоз;
листа от целина;
сол.