Предлагам ви една моя много сполучлива рецепта за мъфини. Всичко започна от плодовете в компота от круши, които останаха след като сокът беше изпит...
2 яйца;
180 гр. захар;
150 гр. нарязани круши от компот;
60 гр. масло;
100 гр. кисело мляко;
200 гр. брашно;
1 бакпулвер;
1/4 чаена лъжичка джинджифил;
1 равна чаена лъжичка канела.
Време на приготвяне: 20 минути.
Време за печене: 20 минути.
Маслото се загрява в тиганче. Нарязаните на ситни кубченца круши се пържат в маслото до златисто. Към готовите круши се добавя джиндифила.
Изпържените круши се оставят да поизстинат. Фурната се включва на 170 градуса. Подготвя се тавата за мъфините.
Яйцата и захарта се разбиват с тел до хомогенизиране.
Към сместа се добавят крушите с маслото и канелата и се размесват с дървена лъжица.
Готовото тесто се разпределя във формичките за мъфини. Отгоре се украсява с по един бадем.
Мъфините се пекат в предварително загрята фурна, по възможност на вентилатор.
Готовото тесто се разпределя във формичките за мъфини. Отгоре се украсява с по един бадем.
Мъфините се пекат в предварително загрята фурна, по възможност на вентилатор.
Пекат се 20 минути (или до суха клечка).
Веднага се изваждат от гнездата и се подреждат на решетка.Много са вкусни и ароматни. Миришат повече на Коледа, заради джинджифила, но защо не ги опитате и сега, по Великден.
Няма коментари:
Публикуване на коментар