Страници

сряда, 1 май 2013 г.

Мъфини с джинджифил и круши

Предлагам ви една моя много сполучлива рецепта за мъфини. Всичко започна от плодовете в компота от круши, които останаха след като сокът беше изпит...

Продукти за 12 мъфина:
2 яйца;
180 гр. захар;
150 гр. нарязани круши от компот;
60 гр. масло;
100 гр. кисело мляко;
200 гр. брашно;
1 бакпулвер; 
1/4 чаена лъжичка джинджифил;
1 равна чаена лъжичка канела.
Време на приготвяне: 20 минути.
Време за печене: 20 минути.

Маслото се загрява в тиганче. Нарязаните на ситни кубченца круши се пържат в маслото до златисто. Към готовите круши се добавя джиндифила.

Изпържените круши се оставят да поизстинат. Фурната се включва на 170 градуса. Подготвя се тавата за мъфините.
Яйцата и захарта се разбиват с тел до хомогенизиране.

На малки порции се добавят млякото и брашното, смесено с бакпулвера.
Към сместа се добавят крушите с маслото и канелата и се размесват с дървена лъжица.

Готовото тесто се разпределя във формичките за мъфини. Отгоре се украсява с по един бадем.

Мъфините се пекат в предварително загрята фурна, по възможност на вентилатор.
Пекат се 20 минути (или до суха клечка).
Веднага се изваждат от гнездата и се подреждат на решетка.
Много са вкусни и ароматни. Миришат повече на Коледа, заради джинджифила, но защо не ги опитате и сега, по Великден.



Няма коментари:

Публикуване на коментар