Страници

четвъртък, 30 май 2013 г.

Свинско със зеле на фурна


Друго типично за нас българите лятно ястие е свинско с прясно зеле на фурна. Готви се лесно, но отнема повече време. Затова аз го причислявам към своите "неделни" ястия и го готвя така:

събота, 25 май 2013 г.

Пилешки гърди със спанак яхния



Този вариант на спаначена яхния е вкусен и нискокалоричен. Приготвянето му е лесно и бързо.

вторник, 21 май 2013 г.

Чушки с извара на фурна



Още една нискокалорична рецепта, която е  доказателство, че не всичко диетично е безвкусно.

неделя, 19 май 2013 г.

Гювече с пилешко филе и зеленчуци



Днес ви предлагам една лична много вкусна и лесна за изпълнение рецепта зе гювече. Подходяща е за разнообразяване на менюто на ниско въглехидратна диета. 

понеделник, 13 май 2013 г.

Пържени тиквички с млечен сос


Това е много вкусно и лесно ястие, чието приготвяне,  за съжаление, отнема доста време. Но ви го предлагам, защото почти няма човек, който да не обича пържени тиквички. Ако спазвате диета е по-добре тиквичките да са изпечени на грил тиган и соса да е без майонеза.

събота, 11 май 2013 г.

Пролетна яйчена салата

Предлагам ви една вкусна, лесна и бърза яйчена салата, с приготвянето на която оползотворих останалите от Великден яйца. Ето яйцата, които боядисахме вкъщи тази година:
Необходими продукти:
твърдо сварени яйца (аз сложих 5 бр.);
100 гр. майонеза;
300 гр. кисело мляко;
1 ч. лъжичка куркума;
малко горчица;
1 - 2 връзки пресен лук;
сол.
Време за приготвяне 15 мин.

неделя, 5 май 2013 г.

Пролетни цветя в града (фото разходка)


Пролетта безапелационно зае мястото на студената и тъмна зима. Новият живот се ражда и расте с часове. Успях да снимам много малка част от това, което мина пред радостните ми очи през последните 2 - 3 седмици:




събота, 4 май 2013 г.

Плетен Великденки козунак с орехов пълнеж


Предлагам ви един друг вариант на плетен козунак с плънка. Тестото е същото като при предишната публикувана от мен рецепта за домашен великденски козунак, но тук съм направила само един от цялото тесто, като съм сложила една много интересна на вкус плънка.

петък, 3 май 2013 г.

Месо с ориз на фурна

Предлагам ви стъпка по стъпка приготвянето на това ястие, защото, въпреки че на пръв поглед е елементарно, ако не се спазват някои правила, резултатът често е незадоволителен, а понякога и плачевен. А малко хора не обичат да си хапнат хубаво приготвен ориз.
Използвала съм свинско месо от плешка, но, в зависимост от предпочитанията ви, можете да замените свинското с всякакво друго месо.

четвъртък, 2 май 2013 г.

Домашен Великденски козунак

Наближава Великден и в навечерието на този светъл християнски празник се подготвям да зарадвам близките си с истински домашен козунак. Рецептата за тестото имам от повече от 20 години от бабата на една моя приятелка. Тя е за 2 кг. тесто, но тук съм намалила продуктите наполовина, за да я пригодя за месене в хлебопекарна машина. Предлагам ви я сега стъпка по стъпка.

сряда, 1 май 2013 г.

Мъфини с джинджифил и круши

Предлагам ви една моя много сполучлива рецепта за мъфини. Всичко започна от плодовете в компота от круши, които останаха след като сокът беше изпит...