събота, 1 декември 2012 г.

Домашни кокоски


Сладкишите с кокос винаги са ми били много вкусни. Преди мислех, че се правят трудно, докато не попаднах на една много лесна рецепта за домашни кокоски. Сега вече бързо и лесно мога да направя кокоски за радост на всички вкъщи. Ето как се правят:

Продукти:
3 яйца;
250 г. захар;
250 кокосови стърготини;
2 пак.ванилия.
 Време за приготвяне: 50 мин.


В рецептата, която ползвах, пише, че яйцата и захарта не се разбиват с миксер, но, ако искате да направите сладките както трябва, разбийте захарта и яйцата с миксер или тел до побеляване. След това, като разбърквате с лъжица, прибавете ванилията и постепенно кокосовите стърготини, докато се получи това:




В зависимост от големината на яйцата, може да се наложи да използвате повече кокосови стърготини или да не употребите всичките 250 гр.
От готовата смес  правите топчета с големината на орех и ги подреждате в по-голяма тава (най-добре тази от печката) върху намаслена хартия на разстояние едно от друго. Топчетата не се "вялят" между дланите, както се правят топчета от кайма, а сместа се "премята" от ръка в ръка, както правехме като малки кюфтета от кал. Това сравнение обаче може да помогне само на по-възрастните от вас, които сигурно вече си имат своята рецепта за кокоски. На по-младите това най-вероятно няма да говори нищо. Ето моите топчета:
Сладките се пекат около 15-20 мин. на 180  градуса в средата на печката и при възможност на вентилатор. Внимавайте да не ги пресушите много - губят от вкуса си. Готовите кокски трябва да са златисти отвън и мекички отвътре. Непременно ги опитайте!
Източник на рецептата:http://www.molif.com/bg/2012/03/01/coconut-cookies/

Няма коментари:

Публикуване на коментар