Малко са хората, които не обичат Руло Стефани. Предлагам ви един мой лесен вариант за приготвянето му, който не претендира да се доближава много до оригиналната рецепта, но е лесен за изпълнение и вкусен за ядене.
Необходими продукти:
1 кг. кайма (смес или свинска);
2 яйца;
1 глава кромид лук;
сол, магданоз, суха чубрица и , по желание, кимион;
галета;
1,5 кг картофи.
около 60 мл. олио.
За плънката: 4 кисели краставички, 4 сварени яйца и 2-4 сварени моркова. Правила съм плънка и с други комбинации, включващи грах, царевица, гъби.
Каймата, яйцата, ситно нарязаният лук и подправките се омесват добре. Варените яйца се срязват на по две, морковите и краставичките може и цели, важно е да сложим от плънката равномерно навсякъде. Каймата се разстила на лист от готварско фолио в правоъгълна форма с дължина приблизително равна на дължината на тавата, в която ястието ще се пече. в средата са подрежда като пътечка плънката, рулото се завива с помощта на фолиото, краищата му се оформят с притискане и се пренася внимателно в намазнената тава със завития край надолу. Отгоре и отстрани се намазва с олио и се поръсва обилно с галета. Ако желаете, при омесването на каймата може да си оставите 1/2 белтък, да го разбиете и с него да намажете ролото, ще е по-вкусно и красиво, но и така никак не е лошо. Обелените и измити картофи се нарязват и осоляват. Ако използвате пресни картофи, може да ги оставите цели.картофите се разпределят около ролото, поръсват се с олиото, добавя се малко вада, тавата се покрива фолио и се пече в умерена фурна . След това фолиото се маха и рулото се допича, за да получи красива коричка. Ето го и него:
Ще се радвам, ако ви хареса. Пишете ми.
Няма коментари:
Публикуване на коментар