събота, 6 април 2013 г.

Хлябът за моето семейство

Преди 1 година си купих хлебопекарна и оттогава правенето на хляб е мое домашно ежедневие и удоволствие. Не ми омръзва и винаги изпитвам радост и спокойствие от  уханието на печащия се хляб. След различни опити съм си избрала една моя рецепта, която най-много ми допада. Ще ви я споделя  и се надявам и на вас да стане любима.


Продукти:
350 мл. вода;
1 ч. л-ка сол;
2 ч. л-ки захар;
2 с. л-ци олио или зехтин;
500 гр. бяло брашно;
50 гр. овесени трици;
5 гр. прясна мая.

Добавка от семена: 3 пълни с връх супени лъжици смес от слънчогледови, сусамени и натрошени ленени семена.

Зареждам продуктите в контейнера на хлебопекарната в реда, в който са изброени по-горе.
Ползвам кратка програма за печене на 1 кг. бял хляб, с най-тъмната коричка. Продължителността при мен е 3 часа. При звуковия сигнал добавям сместа от семена. След последното разбъркване изваждам перката. 
Ако решите да си изпечете такъв хляб във фурната, трябва да увеличите количеството на маята 2-3 пъти.
Хлябът е много вкусен. Опитайте го!


Няма коментари:

Публикуване на коментар