неделя, 14 април 2013 г.

Черен дроб по селски на фурна


За любителите на ястия от черен дроб предлагам моят вариант на рецептата за приготвяне на черен дроб по селски.


Необходими продукти:
0,7 - 1 кг свински или пилешки черен дроб;
2 - 3 глави кромид лук, нарязан на полукръгове;
4 - 5 бр. чушки капия (аз предпочитам червените), нарязани на по-едри парчета;
400 мл. домати обелени и нарязани на кубчета;
около 300 гр. сварени нарязани печурки (ако не обичате гъби, може и без тях);
1 ч. л-ка червен пипер;
олио;
1 голяма връзка магданоз;
чесън.

Дробът се измива добре. Ако е свински, се нарязва на едри парчета. Изцежда се добре в гевгир, овалва се в брашно и се запържва леко, за да се запечати и да се запази сочен при печенето.

Всички продукти се смесват добре в по-дълбока тавичка, добавя се олио (аз не използвам олиото, в което съм пържила дроба, а сипвам ново).
Пече се на умерена температура до готовност.
Когато готвя черен дроб не слагам сол. Така дробът не се втвърдява.
Това е всичко. Добър апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар