неделя, 17 ноември 2013 г.

Миш-маш на фурна


Днес, докато варих фасул яхния по тази рецепта, изпекох във фурната една тавичка миш-маш. Сега ви предлагам рецептата на този вариант без пържене, който е не по-малко вкусен от класическия. Ястието е без сирене, но вие можете да добавите. Ако решите да си сготвите този миш-маш, ще ви са необходими:
1,5 кг. червена капия;
2 глави кромид лук;
500 мл. настъргани домати или смлени домати от консерва;
8 яйца;
60 - 70 мл. олио;
сол;
магданоз.
Добив: 6 порции.

Чушките се измиват, почистват от дръжките и семките и се нарязват на парчета. Поставят се в подходяща тавичка и се поръсват със сол и олио:

Поставят се във фурната и се пекат на 200 градуса, като се разбъркват от време на време. След 20 минути се прибавят нарязаният на полумесеци кромид лук и ситно нарязаният магданоз.

Печенето продължава още 20 мин. Прибавят се доматите.

Ястието се пече, докато се поизпари течността от доматите:

Яйцата се разбъркват леко и се смесват със зеленчуците. Това е моментът да се прибави и натрошено сирене при желание.
Ястието се запича още 10 минути до готовност на яйцата и е готово. Вкусно е и топло, и студено. 
Това е всичко. Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар