неделя, 24 февруари 2013 г.

Палачинки


Днес е неделя и предпочитаната закуска е палачинки. Още една възможност да доставя малко наслада на близките си в почивния ден. Предлагам моите палачинки и на вас.

Необходими продукти за 8 палачинки:   
2 яйца;
1 суп. лъжица захар;
щипка сол;
5 суп. лъжици с връх брашно;
прясно мляко за получаване на рядко палачинково тесто;
ванилия;
сладко, конфитюр, течен шоколад и банани, сметана (кой каквото предпочита).

Яйцата, захарта и брашното се разбиват. Получава се тесто, по-гъсто от кексовото. Разрежда се с млякото, до гъстота на по-рядка боза. 
Палачинките се пържат в нагорещен тиган, намазан с малко мазнина от двете страни:


Изпържените палачинки се слагат една върху друга в чиния и след като изстинат, се мажа с избрания пълнеж.

 В моя случай това е течен шоколад. Ако добавите към шоколада половин банан, разрязан на дълго, и гарнирате отгоре с бита сметана, палачинката става за десерт за всякакъв повод. Ако желаете солени палачинки, правите тестото без захар и ги пълните с плънка по ваш вкус: руска салата, гъби, колбас и кисели краставички...с каквото се сетите или разполагате в момента. Можете да си направите и палачинкова торта.
Ще се радвам, ако са ви харесали!



Няма коментари:

Публикуване на коментар