събота, 25 май 2013 г.

Пилешки гърди със спанак яхния



Този вариант на спаначена яхния е вкусен и нискокалоричен. Приготвянето му е лесно и бързо.


Необходими продукти за 4 - 5 порции:
600 гр. пилешки гърди;
600 гр. спанак;
1 глава кромид лук;
2 моркова;
200 мл. домати от консерва или пресни такива;
1 пълна супена лъжица брашно;
1 чаена лъжичка червен пипер;
3 супени лъжици зехтин;
сол;
магданоз.

Спанакът се почиства, измива добре и се бланшира във вряща вода за 1 -2 минути, без да се захлупва. Последното е с цел да не се обезцвети. Изважда се в гевгир, изплаква се със студена вода и, след като се изцеди, се нарязва върху дъска. Вижте как е запазил зеления си цвят:

Пилешките гърди се измиват и се нарязват на жулиени. Лукът и морковите се нарязват на дребно. В съда, в който ще се приготвя ястието, се загрява зехтинът и  в него се запържват парчетата пилешко месо, докато побелеят.

Добавят се лукът и морковите:

Ястието се посолява, прибавя се червеният пипер и се доливат около 500 мл. гореща вода.

Тенджерата се захлупва и месото се вари около половин час на слаб огън до готовност. Прибавят са спанакът:

След като ястието заври отново, се добавят доматите с размитото в тях брашно и магданозът. Ястието ври на слаб огън още 10 минути и е готово:

Поднася се с кисело мляко. Върви много с пресен чесън.

Това е всичко. Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар